Weetjes:

Uw Hond kent gebarentaal! De hand is krachtig om te communiceren met uw hond. Meestal geeft dit verwarde signalen naar de hond. Enerzijds wordt hij beloond door die hand (strelen en snoepjes) en aan de andere kant wordt hij soms gestraft door diezelfde hand. De hond zal altijd positief denken en er dus vanuit gaan dat hij beloond wordt door de hand. Als op dat ogenblik een straf volgt dan komt dit zeker niet ten goede aan het gedrag van de hond. Wees dus consequent en beloon enkel met die handen.

 

 

 

 

Paspoort:

naam: Hateya River du Tepee d'Amour

roepnaam: Beau

Geboorte datum: 13/06/2012

Ouders: Elsu Voodoo River du Tepee d'Amour x V'Wichita River du Tepee d'Amour stamboom

Titels: 2017 & 2018 "Belgisch beker winnaar coursing" & 2017 winnaar 'GPX coursing België',

          Belgian Coursing Champion,

          FCI Champion international

Ze ziet eruit al een echte deugeniet en dat is ze ook! Hier 9 weken oud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hateya RiverOp de leeftijd van 6 maand al een heel andere 'body'

Ondertussen is haar actieve loopbaan begonnen in de renwereld. Bovendien heeft ze ook haar eerste show afgewerkt waarbij ze bij een zeer strenge keuring een 'goed' behaalde. Tja keurmeesters hebben het niet begrepen op whippets die kunnen lopen en dus dito spieren hebben. Het verslag van de keuring was wel correct.

Sinds eind 2014 zijn we met haar ook coursing wedstrijd beginnen lopen en toch wel met een redelijk succes. In 2015 en 2016 werd ze 2de op de GPX (Belgische titel). Bij alle overige wedstrijden is ze steevast te vinden in de bovenste helft van de uitslagen.Einde het jaar 2015 won ze haar eerste CACIL wedstrijd te Ammermont. Ook in 2016 wint ze nog een CACIL wedstrijd en in 2017 nogmaals.

In 2016 mocht ze deelnemen op het Europese kampioenschap coursing te Slovakije. Daar mocht ze het opnemen tegen 72 whippet teven. Ze behaalde een schitterende derde plaats en werd op slechts 1 enkel punten gescheiden van de titel. Voor 2017 zit ze weer in de selectie voor de Europese titel. Helaas deze keer geen geluk. Door een combinatie van heuvelachtig veld, smalle doorgangen en een haas-aandrijf systeem waar ze niet mee vertrouwd is, speelt ze de 'haas' kwijt. Uiteraard volgt er geen super resultaat.

Na de eerste rit was het nog veel belovend want ze stont net buiten de top 10. De teleurstelling spoelt ze later wel weg door de GPX van Belgie te winnen en de 'Beker van Belgie¨' coursing op haar naam te schrijven. Tussendoor wint ze ook nog de GP van Beringen bij de C-teven.

In 2020 in haar afscheidsjaar binnen de sport weet ze wel nog een CACIL wedstrijd te winnen in een groot deelnemlersveld.

Anno 2021 is ze officieel op pensioen in haar active loopbaan. Wel helpt ze nog om jonge honden zoals ons Luna op te leiden.

Ze is