Weetjes:

Een whippet is niet de perfecte keuze van hond indien je nog katten hebt die buiten leven. Denk eraan dat dit ras, als het ware is ontworpen om kleine harige dingen te vangen. In huis kunnen ze soms wel beste maatjes worden, maar eens ze buiten komen veranderd het in jager en prooi. Op jacht gaan is een diepgeworteld instinct bij de whippet's en dat is bijna onmogelijk om eruit te trainen.

 

 

 

 

Paspoort:

naam: Vainkera River du Tepee d'Amour

roepnaam: Zazou

Geboortedatum: 5/10/2004 - 12/02/2015

Ouders: Oochigea's Barbarossa X Otawa du Tepee d'Amour stamboom

Zij kwam bij ons wonen begin 2008. Eerst zat ze bij een vriend van ons. Maar daar was geen plaats meer was voor haar tussen 4 reuen. Dat was uiteraard vragen om problemen. Toen hij de vraag stelde of we geen interesse hadden was onze beslissing snel gemaakt. In  het begin hadden we het niet makkelijk om ze te leren  omgaan met haar nieuwe huisgenoten. Waarschijnlijk omdat het twee katten betrof. Gelukkig maakt samen eten veel goed en al gauw waren ze beste vrienden. Intussen heeft zij ook al voor haar opvolging gezorgd. Eind 2008 heeft ze een eerste nestje geworpen uit de dekking van Eldolero des Amours d'Achka. Dit heeft ons 6 prachtige pups opgeleverd en het enige teefje uit die nest is een van haar nieuwe huisgenoten.

Het mag wel duidelijk zijn dat we al veel langer bezig waren met de aanschaf van een hond. Wij hadden al ruim tevoren aangegeven dat we zouden kweken met Vainkera, indien die bij ons zou zitten. Midden 2010 heeft zij inmiddels een tweede nestje gehad. Dit keer met Tauranga Corrado. Ook hiervan bleef er 1 teefje bij ons.

Ook op de renbaan hebben wij met haar al veel plezier gehad. We wisten dat ze iets kon want in 2006 was ze nog clubkampioen geworden in de B-klasse te Sint-Gillis-Waas. Zo heeft ze in 2008 nog de 'zilveren mossel' te Goes gewonnen en in 2009 stond ze op het hoogste schavot in Beringen bij een nationale wedstrijd. Het aantal 2de en 3de plaatsen domineren in haar eindplaatsen. Dit alles gelopen onder de C-klasse. In 2009 heeft ze ook in de B-klasse gelopen zonder schande. Ze heeft het 9 wedstrijden overleefd, waarvan enkele malen de halve finale behaald zonder te hoeven herkansen. De grote internationale wedstrijden op het einde van het seizoen hadden een te sterk deelnemersveld en dus mocht ze haar laatste wedstrijd van het jaar nog opnieuw in de C-klasse aantreden. Bijna onmiddellijk met een zege op zak, ware het niet dat de slechte weersomstandigheden daar een stokje voorstaken. Bij de laatste ren van 2010 te Awans gaf ze ons ook nog een prachtige zege. Na een thriller van formaat in de finale trok ze aan het langste eind. Dit leverde haar de 'Gouden Windhond' op.

Inmiddels is ze aan het einde van haar ren carriére en kunnen we volgende statistiek opmaken. Eerste ren op 28 mei 2006 te Sint-Gillis-Waas. Laatste ren; 28 oktober 2012 te Beringen. Totaal 74 deelnames. Waarvan 35 in de B-klasse en 39 in de C-klasse. 14 podiums in de B-klasse waarvan 1 zege bij clubkampioenschap te Sint-Gillis, 1x2de, 3x3de, 1x4de, 3x5de, 5x6de. 34 podiums in de C-klasse! Met als verdeling; 6de x 0 ,5de x 1, 4de x 8, 3de x 11, 2de x11 en 1ste x 3.

We missen je nog elke dag meid!