Weetjes:

De meeste whippet kwekers proberen de soort zoveel mogelijk te beschermen. Sommigen zullen daarom vragen om honden die als huisdier verkocht worden, niet te gebruiken om zelf te gaan kweken. Dit is om de toekomst van het ras te waarborgen. Bij de zeer populaire rassen zien we soms honden die eigenlijk niks meer te maken hebben met het oorspronkelijke ras. Dankzij het ongecontroleerd fokken zien we bij sommige rassen bange, bijtgrage en onstabiele honden. We willen niet dat er met de whippet hetzelfde gebeurd. Wij pleiten er dan ook voor om steeds bij stamboom fokkers op zoek te gaan naar pups, ongeacht voor welk ras.

 

 

 

 

Paspoort:

naam: Rabbit's Cove Jadranka

roepnaam: Lilly

Geboorte datum: 29/04/2010 om 7.15 in de ochtend als 6de pup uit een nest van 7.

Ouders: Tauranga Corrado X Vainkera River du Tepee d'Amour stamboom

Zij mag beste maatjes worden met haar mama Zazou (Vainkera River) en stiefzusje Lushka. Intussen heeft ze op haar beurt onze kennel mooie pups geschonken. Nu laten we ze maar eerst rustig opgroeien en zachtjes aan trainen voor de renbaan. Benieuwd wat ze daar binnenkort kan betekenen. Aan karakter zal het niet liggen want dat heeft ze in overvloed.

Ze heeft een keuring gekregen op de leeftijd van 8.5 maand door Dhr. Alain Dumortier (F-Graal Quest Greyhounds)

Het keuringsverslag luidde: "hond met mooie maat, uitmuntend pigment, ik zag haar snuit liever iets krachtiger, zeer goede bovenbelijning, kon vooraan iets meer gehoekt zijn, achteraan uitstekend gehoekt, mooi uitgezette borstkas, die nog iets dieper moet worden met de leeftijd, correct gangwerk." beoordeling was 'Belovend'

Ze deed een  tweede keuring op de leeftijd van 13.5 maand. Ditmaal door Mrs Wamberg B. (DK) op een CAC rasspeciale. Haar verslag luidde als volgt: "mooie kop en goede expressie, sterke nek en brede rug. Mooi gewelfd aan de ribben. Ze is te gespierd gepresenteerd. Vacht van goede kwaliteit, maar niet vol genoeg vooraan, toch een duidelijke voorborst. Ze heeft een moeiteloze eenvoudige stap. Moet nog verder ontwikkelen." Dit leverde haar een 3de plaats op in de jeugdklasse en de beoordeling was 'Zeer Goed'.

Ondertussen is haar ren carrière van start gegaan. Bij haar debuut wedstrijd haalde ze onmiddellijk een finale plaats. In die Finale moest ze zich tevreden stellen met een vijfde plaats, mede door een woelige start. De volgende wedstrijden strandde ze telkens in de halve finales. Pas na enkel wedstrijden kon ze ook haar eerste zege nemen in de B-klasse. Dit te Venlo bij de internationale zilveren champignonren.

Tot ruim haar 6 jaar heeft ze steevast in de B-klasse gelopen. Ook heeft ze coursing wedstrijden gedaan waarbij ze een CACBL op haar naam schreef. En in de selectie zat voor de Europse kampioenschappen. Daar heeft ze wat pech gehad maar werd toch nog 26ste op 72 deelnemende teven. In de tussentijd heeft ze nog shows gedaan. Dus ook een Uitmuntend behaalt onder keurmeester Johan Wulteputte (B) in de klasse fokkers teven.

Ze is de trotse mama van 15 pups ( 2 nestjes) en reeds 13 klein'kinderen'.