Weetjes:

Whippets zijn zeer aanhankelijk en vertoeven het liefst bij de baasjes, waardoor ze compleet ongeschikt zijn voor een leven in een ren.

 

 

 

 

De Whippet is lief en rustig binnenhuis. Opgewekt en charmant, een echte gezinshond waarmee samenleven een plezier wordt. Het beestje eigent zich heel wat poezeneigenschappen toe. Ze zijn bijzonder gesteld op comfort: op de sofa onder een dekentje, een baas in de buurt die graag aait, of voor de afwisseling een soortgenootje al spelend te wassen. Maar eens ze los gaan in het veld veranderen ze in een ware wildeman. Geen enkel klein wild is veilig voor hem en daar gaan ze letterlijk voor door een vuur. Op dat moment weten ze even van geen ophouden en sta je als baasje voor schut bij. De meeste mensen benoemen ze nog steeds als hazewind. Hun snelheid is dan ook fenomenaal. Als je voor de eerste keer kennis maakt met dit ras op de renbaan dan zou je niet verwachten dat het thuis gewoon ‘watjes’ zijn.

Thuis zijn ze ook niet opdringerig voor aandacht, ondanks dat ze steeds in jouw buurt willen vertoeven.  In de buurt van kinderen laten ze zich niet gek maken. Zolang de kinderen niet te veel aan hun oren hangen is alles in orde. Daarbij zijn ze wel steeds gesteld op hun eigen plekje waar ze zich veilig voelen. Qua leervermogen is en blijft het een echte windhond. Je zal nooit een slaafje van hen maken en velen zullen denken dat ze soms een haartje weg hebben van een steenezel. Op sociaal gebied zijn ze soms terughoudend tegenover vreemden. Toch zullen ze niet direct een schrik opdoen en  zal er ook geen agressie zijn. Andere honden zijn niet zijn ding. Whippets onder Whippets maken weinig problemen. Kleine pluizige hondjes kunnen hun jachtinstinct wel eens aanwakkeren maar meestal lopen ze gewoon verder en zijn ze zeker niet de onruststoker.  Het is dan zeker ook aan te raden dat hij steeds in een afgesloten tuin kan lopen. Anders zouden ze in hun onstuimigheid op jacht naar een prooi wel eens de straat op lopen. Een Whippet kan echter wel samenleven met een kat of iets zoals een dwergkonijn. Wel op voorwaarde dat ze van jongs af al vrienden kunnen worden. Indien ze het niet gewend zijn dan veranderd die pluizenbol in hun prooi. Het gezelschap van een tweede Whippet kunnen ze wel op prijs stellen. Al is het leven in een grote roedel niet voor elke Whippet weggelegd. Sommige keren zich buiten de groep. Als ze dit niet doen kunnen ze wel agressief worden.