Weetjes:

Het is belangrijk om uw pup goed te socialiseren met allerlei prikkels. Kleine kinderen, oude mensen, een drukke winkelstraat, de bus, de tram, een paraplu die opengaat,… Hierin moet hij door u begeleid worden maar niet telkens getroost als hij even terugdeinst. Toon hem dat er helemaal niets is om bang voor te zijn. Onthoud dat HIJ zijn toekomst niet bepaalt maar U wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is belangrijk voordat u een whippet aanschaft?

Wij vragen U, om een Whippet niet zo maar ergens te kopen, stel voor het belang van de hond en uzelf eisen en neem een verantwoorde beslissing bij de aankoop. Informeer bij de rasvereniging of de Koninklijke maatschappij Sint-Hubertus. Bezoek  desnoods verschillende  fokkers. Zo kan je zelf ervaren hoe er met de honden wordt omgegaan. Is alles proper en in orde,  hoe de honden er uit zien en er mee om wordt gegaan, hoe de pups verzorgd zijn, of ze goed gesocialiseerd worden, het nest schoon is en hun ontlasting goed is. Kortom zijn ze blij en levendig

Zorgt u ervoor dat u geen slachtoffer wordt van een malafide hondenhandelaar. Nog steeds laten veel mensen zich verleiden tot de aanschaf van  pups bij malafide fokkers. In vele gevallen word er zelfs meer betaald aan een pup. Deze mensen hebben maar 1 ding voor ogen: geld! Wij verafschuwen de broodfok en het financiële belang van vele fokkers. Toch is het duidelijk dat er nog steeds heel veel door fokkers wordt vermeerderd in plaats van verbeterd.

Wij zijn verantwoordelijkheid naar het ras toe als fokker. Maar zeker ook de verantwoordelijkheid naar de nieuwe puppykopers toe. Wij zijn met onze Whippets 24 uur per dag met liefde bezig. Als om welke reden dan ook een pupje ergens niet op zijn plaats is, kan/moet deze altijd terugkomen bij ons.

U kiest toch voor een gezonde hond, schaf hem dan aan bij een fokker waar de ouders zijn gekeurd op mogelijk erfelijke afwijkingen. Onze honden hebben dan ook de nodige certificaten van keuringen en DNA-attesten.
Dit is heel belangrijk!!!. Dit betekend niet dat een Whippet daardoor niks zou kunnen krijgen, maar hierdoor word de kans wel kleiner. U betaalt niet altijd extra bij aanschaf van een Stamboom Whippet puppy, maar U weet in elk geval de geschiedenis van de ouders.

Heeft U Interesse in een puppy van ons, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. De puppy's zijn allemaal uit verantwoorde combinaties waarvan beide ouderdieren voldoen aan de eisen die wij stellen. Wij fokken uitsluitend volgens de regels van de KMSH en de Belgische rasverenigingen.

Al onze pups zijn steeds in het bezit van:

 • geregistreerd bij de Belgische Vereniging voor Identificatie & Registratie van Honden (ABIEC-BVIRH)

 • stamboom uitgereikt door Koninklijke maatschappij Sint-Hubertus. (KMSH)

 • Dna-attest.

 • voorzien van microchip

 • Europees vaccinatie boekje en eerste vaccinatie op 6 weken reeds toegediend.

 • Beschermd tegen kennelhoest.

 • ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken

 • met veel liefde grootgebracht in familiale omgeving.

 • ze krijgen ook eten mee om de eerste dagen door te komen. Op die manier hebben ze toch nog iets vertrouwd in die nieuwe omgeving.

 • uiteraard krijgt de pup ook nog een speeltje mee.

 • geurdoekje. Dit om de geur van hun nest nog een beetje bij zich te hebben. Stop dit niet direct in de wasmachine ook al vervuilen ze dit een beetje met eten of enkele druppels urine. Wacht er enkele dagen mee tot de pup zich comfortabel voelt binnen zijn nieuwe omgeving.

Als fokker houden we elke stap van hun vorderingen in onze handen, vanaf de conceptie tot geboorte, tot de dag dat ze ons verlaten om een nieuw leven te beginnen bij een andere familie. Zelfs dan bieden wij ondersteuning en begeleiding aan de nieuwe eigenaars. Het is een verantwoordelijkheid die wij hier bij 'Rabbit's Cove zeer serieus nemen.

Wat verwachten wij van de nieuwe eigenaars?

Dat ze de tijd nemen om de pup te laten groeien, leren en rusten. Een geborgenheid geven, maar aan de andere kant ook hun de vrijheid geven zodat ze hun identiteit kunnen behouden. Dat ze adviezen van de fokker in acht nemen. De aanschaf van een pup moet een wel overwogen keuze zijn.