Weetjes:

Een whippet heeft behoefte aan gezelschap. Hij wil ten allen tijden bij zijn baasjes zijn. Dit is niet altijd mogelijk. Beste oplossing in dat geval is het gezelschap van een andere hond. Bij voorkeur ook een whippet. Een whippet die eenzaam is laat dit vlug merken aan zijn gedrag. Ze kunnen als het ware een beetje depri worden. Meestal maken ze hun ongenoegen bekend door stilletjes te huilen of te blaffen of proberen ontsnappen.

 

 

 

 

 

Paspoort:

naam: Helushka (is een native american naam van het Winnebagoo en betekent vechter)

roepnaam: Lushka

Geboorte datum: 24/12/2008 om 14.30u Als 1ste uit een nestje van 6.

                          5/05/2023

Ouders: Eldolero des Amours d'Achka X Vainkera River du Tepee d'Amour stamboom

Geboren als enige teefje tussen 5 reuen heeft ze al van bij de geboorte haar mannetje moeten staan. Haar broertjes zijn; Hamilton, Happyfeet, Hanko, Helki en Henry. Het was ons eerste eigen nestje. Vandaar dat ze de naam Rabbit's Cove nog niet draagt. Toen is al duidelijk gebleken dat ze een goed karakter heeft. Ze is steeds te vinden om een spelletje te spelen, of het nu met de andere honden is of met ons het maakt haar weinig uit. Van lange wandelingen kan ze echt genieten zeker als ze op bekend terrein is en weet waar ze langoren kan te zien krijgen. Ze is ook een beetje berucht. Van zodra er iemand binnenkomt springt ze met volle kracht tegen iedereen op.  Steeds vol euforie, en dat laat ze wel met nog meerdere dingen tonen. De meeste honden zijn wel blij als ze iemand zien, maar zij is altijd zeer enthousiast.

En ook zij heeft moeten aanvaarden dat de katten hier een beetje 'untouchable zijn.

 

In2011 is ze aan haar ren carrière begonnen. Helaas is ze daarbij op het randje afgemeten en mag ze aan de slag bij de sprinters (schofhoogte +48cm). Daar moet ze opboksen tegen veelal snellere honden. Toch heeft ze in 2012 op de zandbaan van Amsterdam de finale naar haar poot gezet. Ze bracht dan ook de zilveren tulp mee naar huis. Ook heeft ze deelgenomen aan een CAC rasspeciale met als keurmeester; Mrs. Pauline Oliver(GB). Daar behaalde ze de notering 'Zeer Goed'.

Eind 2012 heeft ze een her-meting ondergaan. Nu werd ze wel gelijk aan 48cm gemeten. Dus mag ze starten in de reguliere klasse. Bij de eerste ren van 2013 weet ze al direct het hoogste schavot in te palmen bij de B-teven. Later zakt ze naar de C-klasse wat wel een beetje in de lijn van de verwachtingen lag. Daar eist ze wel telkens een finale plaats op en wint dan ook op het einde van het seizoen de 'Lichtren' te Goes(NL). Ze eindigt haar actieve rencarriere in 2016 op de leeftijd van 8 jaar zonder noemenswaardige blessures in al die jaren. Ze heeft nog lang kunnen genieten van haar pensioen tot 14 jaar en 4 maand. Onderstaand foto op de leeftijd van bijna 13 jaar:

foto op de leeftijd van 14 jaar, 4 maand.