Weetjes:

De meest belangrijke beslissing die je neemt bij de aanschaf van een hond, is de keuze van het ras. Vele honden eindigen hun verhaal in het asiel of worden (gelukkig) in sommige gevallen terug bij de kweker op de stoep gezet. Dit alles om de eenvoudige reden dat de mensen niet de correcte keuze gemaakt hebben bij het kiezen van een ras. Neem daarom zeker de nodige informatie alvorens een whippet in huis te nemen. Er zijn vele goede honden maar helaas is er niet 1 perfect ras dat bij iedereen past.

 

 

 

 

 

Hallo, wij zijn Stijn & Patricia.

De meeste mensen kennen mij wel via 'Pictostijn.net' een website die voornamelijk bestaat uit foto's van de windhondenrenbanen over heel BelgiŽ en ook voor een stuk Nederland. Nu hadden wij die webstek ook al eens gebruikt om ons eerste nestje aan te kondigen. Dit was nog zonder kennelnaam geboren. Patricia stond er nu op dat bij de volgende nest er wel een naam bijkwam en dus werd 'Rabbit's Cove' geboren.

Nu zullen vele mensen wel de vraag stellen vanwaar deze naam? Hoe komen ze bij dat konijn als ze honden kweken. Daarvoor moeten we even terug in de tijd duiken. Er was eens heel lang geleden een eiland hier niet zover vandaan. Ze noemde het Groot-BrittanniŽ. Daar ligt volgens de meeste bronnen de oorsprong van de Whippet. Die werd gebruikt door de werkende klasse (vooral mijnwerkers) om te jagen op, jawel...konijnen. In en rond de streek van Leeds en Manchester waren ook verschillende koolmijnen. De mensen daar gingen begin 19de eeuw, net als hier enkel werken en dan vertier zoeken. Hier dronken ze veel jenever daar zal het waarschijnlijk whisky of lauw bier zijn geweest. Daarbij vonden ze ook een 'leuk' spelletje uit met hun Whippets. In de steden hielden ze deze honden niet echt om te gaan stropen op konijnen. Toch werd hun instinct gebruikt. Zo werden konijnen of  bij gebrek aan, zelfs ratten in een afgebakend terrein gezet (Cove= inham waar men zich veilig voelt) gezet. Vervolgens lieten ze daar twee of meerdere Whippets in los en diegene die de meeste konijnen doodbeet had gewonnen. Men kan dit ook  in een kleine flits terug zien  in de film 'Gangs of New York', al gebruiken ze daar geen Whippets en wordt het met ratten gedaan.

Maar intussen hebben we dus onze eigen kennelnaam. Nu proberen we zo goed mogelijk voor onze dieren te zorgen. Dat kost ons veel tijd en energie. Daarom is het ook onze keuze om niet teveel honden houden. Zo hebben ze toch wat plaats om elkaar al eens te kunnen ontwijken mocht het nodig zijn. Ook om ze te trainen is het eenvoudiger om slechts twee honden in conditie te houden. Mensen die denken dat wij hier aan Spaanse toestanden doen zijn sterk bevooroordeeld door de media. Aangezien wij niet mogen rennen voor grote geld prijzen en ook het gokken ten strengst verboden is, blijft het een hobby die ons geld kost en waar we dus ook zelf plezier aan willen beleven. Ook al loopt de hond eens een dag minder goed, zolang ze gezond zijn en wij al eens met vrienden kunnen samen zitten is het allemaal goed voor ons.